STRESS OG NERVESYSTEM

Find din indre ro

Da stress er blevet en almen diagnose som der kan herske noget forvirring om, vil jeg lige definere mit udgangspunkt. Stress kan beskrives som en sund reaktion på en usund situation. Nervesystemet har brug for at komme i RO og der skal skrues på vaner og opfattelser af krop og sind.

Mit faglige fundament for at arbejde med stress er fysiologien, psykologien og nervesystemet. Stress kan beskrives som et nervesystem i alarmberedskab. Det udskiller stresshormoner, som på kort sigt hjælper os, men på længere sig nedbryder kroppen. Det gør også at vi har svært ved at mærke os selv. Den onde cirkel skal brydes før man kan få krop og sind i balance igen.

Stress kan vise sig forskelligt, men følges ofte af ubehagelige kropslige symptomer som spænding og smerter i kroppen, uro og mange tanker, manglende overblik, træthed og opgivenhed.

Stress over længere tid slider på vores mentale og kropslige systemer og kan føre til alvorlige problemer som svigtende hukommelse, højt blodtryk problemer med fordøjelsen, kropslig eller psykisk uro depression og angst.

Når jeg tillader mig at invitere både med stress, angst, smerter etc. ind i mine behandlinger, er det fordi at jeg tror på alle lidelser bunder i energetiske ubalancer, som derfor kan rettes op på gennem bevægelse, berøring, krops- og bevidsthedsøvelser.

Jeg mener stress ligger til grund for mange andre lidelser så som angst og smerter etc.
Men fælles for al stress er at kroppen har brug for redskaber der kan skabe Low Arousel og øge Parasympaticus, dvs. berolige dit nervesystem.