Kronisk sygdom – håb og buddhisme

af | aug 12, 2022 | Livsglæde, Transformation | 0 Kommentarer

Støtte til håb og tro

Når jeg tænker på hvad jeg har været igennem siden jeg blev syg i 2016 er det ikke så lidt: Mor til en 1-årig som ofte var syg og selv alvorligt syg. Heldigvis havde jeg en mand som tog fra med det praktiske. Men denne blog skal handle om det buddhistiske netværk SGI der støttede mig psykisk og spirituelt – i håb og tro. Et netværk som gjorde at jeg aldrig opgav at blive rask og komme fuldt tilbage til livet. Lær mere om netværket HER 

Starten på buddhistisk praktisering

Siden jeg var 27 år har jeg praktiseret buddhisme. Jeg startede ved en ren tilfældighed, fordi jeg mødte én som introducerede mig. Men mest fordi jeg havde det svært. Gennem et halvt år kom jeg hver 14. dag til chant i et Nichiren Daishonin buddhistcenter på Østerbro. Dog uden at tale med nogen. For jeg mente ikke jeg skulle involveres yderligere.
Hver gang kunne jeg mærke effekten 14 dage – jeg blev håbefuld, let og glad. Det var som om mit sind blev renset, jeg fik gode nye ideer til mit liv og fløj derfra.

Efter et halvt år greb en fat i mig efter chant og inviterede mig til et såkaldt gruppemøde. ’Hvorfor ikke’, tænkte jeg håbefuldt. Og jeg begyndte at komme til ugentlig chant privat i mit lokalområde på Vesterbro. Det endte med at jeg blev en meget aktiv buddhist i SGI’s ungdomsdivision. Lærte om den buddhistiske filosofi og dens grundbegreber. Støttede andre unge i deres liv og fik selv meget opmuntring.

En organisation for fred

SGI er en verdensomspændende organisation der arbejder for fred gennem buddhistisk filosofi og kultur, uddannelse og freds aktiviteter. SGI betyder Soka Gakkai International. Soka = Værdiskabende, Gakkai = Forening. Særligt ungdomsdivisionen er livgivende at være med i. For SGI som grundværdi at det er de unge som baner vejen for en lysende fremtid og derfor får de meget ansvar og tager store beslutninger. Mod og håb er nøgleord i SGI.

Gift til medicin

Et buddhistisk begreb jeg er særligt glad for, er ’at vende gift til medicin’. Det begreb har været afgørende i alle mine livskriser. Det betyder at lige netop det problem du står med, indeholder potentialet til at skabe en stor sejr. Altså vi vender minus 100 til plus hundrede.

Praktisering i dagligdagen

Helt lavpraktisk handler Nichiren Daishonins buddhistiske praktisering om at chante Nam-Myoho-Renge-Kyo, mens man hviler blikket på skriftrullen Gohonzon.
Gennem chant og studie åbner man sit potentiale og sætter mål for sit dagligdags liv.
Gohonzon symboliserer vores indre buddhatilstand, som er helt forrygende og kan mere end man forestiller sig. Sammen deles buddhistisk studie og der opmuntres til tro og håb – på det der ofte for os selv synes umuligt. Læs mere HER

Tro dybt i hjertet

I og med jeg bar den livsfilosofi og det samarbejde i SGI med mig inden jeg blev syg, gjorde at jeg kunne gå til den udfordrende periode med håb. Selvom jeg var dødssyg, troede jeg dybt i mit hjerte på, at det hele kunne vendes til min fordel – en skønne dag. Og det gjorde at jeg holdt ud – med håbet og livsgejsten i behold.

Og som du kan læse i min tidligere blog Kronisk sygdom – nærvær og taknemmelighed, så endte det også med at jeg lever godt med kronisk sygdom og håb. På en måde hvor jeg integrerer de værdier jeg fremelskede som kronisk syg i mit firma. Læs mere om det i min blog Kronisk sygdom – tillid og væren.

Eller læs mere om hvordan et kropsterapeutisk forløb kan være HER eller mød op til en Gratis Groove begivenhed i Vordingborg, se HER.