Kronisk sygdom – min bedste ven

af | aug 26, 2022 | Krop og fag, Livsglæde, Transformation | 0 Kommentarer

Hvad vil sygdom os?

Er man lidt små syg eller har ondt i halsen? Bliver ved med at have en ømhed eller spændinger som driller?

Måske er det kroppens måde at fortælle dig på du skal lave nogle småjusteringer i dit liv. At du har for travlt, går med til for meget på arbejdet eller skal huske at sige fra overfor en person du kender.

Har man været syg gennem længere tid, er der ofte en god fysisk forklaring. Men når der ikke er, kan det være en ide at se ind i ændring af livsstil og vaner, tendenser og undersøge hvad man overser eller overhører. Hvad man ikke er nærværende i. Selvom det kræver lidt tålmodighed.

Kropslig intelligens

Jeg tror på vores kroppe er så intelligente at de fungerer som talerør for nogle dybereliggende – måske ubevidste sandheder. Tror du på det?

Jeg har selv oplevet at min kroniske sygdom blev min bedste ven efter at have bekriget den længe nok. Til en start var jeg bare almindelig syg med konstante forkølelser og hoste. Men da det havde varet i to år, greb en ven ind og mindede mig om det var længe jeg havde været forkølet og at jeg måske skulle tage det mere alvorligt. Tålmodigheden hos mig var nok også sluppet op. Jeg startede en længere udredning på hospitalet. Processen var sat i gang og det var godt.

Men under de konkrete omstændigheder, når jeg tænker tilbage, har det været en ’kæmpe tjeneste’ lungesygdommen har gjort mig. Noget man i buddhismen kalder ’Buddhaens sygdom’, dvs. en sygdom der udvikler en som menneske og gør en mere lykkelig. Lær mere om buddhismen HER
Min tendens til at have travlt præstere på overfladen kom til kort. Og det er jeg så glad for. For det har givet mere nærvær og kvalitet i mit liv.

Bare et menneske

Men jeg er også bare et menneske. Og det er bare så satans svært at lytte til kroppen nogle gange!! For når jeg som denne uge havde så meget jeg gerne ville og var planlagt! Og jeg havde ikke tålmodighed til at vente. Men min krop tvang mig. To dage i starten af ugen var jeg så dårlig at jeg måtte ligge i sengen. Min tendens til at handle for hurtigt og for meget ift. hvor meget tid jeg bruger til at lytten til kroppen, havde tricket lungesygdommen igen.
Men egentlig var det tiltrængt og befriende for kroppen og sindet at ligge i sengen, for den trængte SÅ meget til hvile, nærvær og ro. Ja, ofte er hovedet og kroppen ikke enig, men vil noget forskelligt.

Kroppen har ret

Min erfaring er at kroppen oftest har ret. Og overhører jeg min krops behov for nærvær, får det bagslag og jeg ender med at være syg i længere tid. Så det jeg gjorde denne gang, var at finde en mellemvej hvor jeg kunne arbejde lidt mindre, så jeg havde tid til at slappe af.  Det virkede. Og nu er jeg i bedring. Tak til min krop og mit hoved der arbejdede sammen😊

Et større samspil

Men det er ikke nok med det. Har man en kronisk sygdom kan der være dybtliggende traumer, uforløste følelser eller mønstre det kan være en fordel at kigge på, for at skabe bedring.
Det kan være svært at finde op og ned. Vide hvor man skal starte og hvad ens tendens er.
Til det er mine forløb tilrettelagt og skræddersyet. Se mere HER for Gruppeforløb Kropsterapi og HER for Personlig Kropsterapi.

Samtidig tror jeg på at det kræver stor nænsomhed, tålmodighed og accept. F.eks. for mig der har været syg siden 2016 og har det man vil kalde en kronisk sygdom, nytter det ikke noget at jeg slår mig selv oven i hovedet hver gang der sker en forværring af mine lunger. Der kan være SÅ mange årsager til det. De fysiske så som bakterier og virus. Og så de mere subtile så som følelser, tanker og omgivelser. Alt sammen med det større formål at lære mig noget.

Derfor har jeg gjort det til mit speciale at lytte indad med Nærvær og helbrede den vej. Nænsomt, kærligt og humoristisk. For humor er der brug for ved langvarig sygdom 😉

Vil du i gang?

Måske du vil starte med lidt Groove dans – løsne tanker og krop, med glæde og humor – ude i naturen. Prøv en event med mig i Vordingborg en af de næste uger –  se mere 5/9 HER eller 12/9 HER

Er du nysgerrig om vi eventuelt kunne være et match ift. et kropsterapi forløb, så book en gratis fokussamtale på 20 min. med mig HER.

Eller kom 1 time GRATIS til min introworkshop for Kropsterapeutiske Forløb – se mere HER