Krop og fag – afspænding

af | mar 28, 2022 | Uncategorized | 0 Kommentarer

Hvordan finder vi afspænding i larmen? Der er meget støj omkring os efter samfundet er åbnet op efter Corona, synes jeg. Måske var det også sådan før Corona, men det føles højere nu. Jeg har ihvertilfald vænnet mig til stilheden, nærværet og roen. Måske sunket lidt mere indad, mens jeg alligevel savnede kontakten til andre. Faktum er dog at risikoen for stress nu er mere aktuel end nogensinde.

Som Restorativ Yogalærer underviser jeg selvom jeg mærker den stress der bor i mig. Kan jeg undervise på trods – ja, det lykkes. Og mine restorative yogatimer minder mig altid om eget behov for ro og nærvær, så det er jeg taknemmelig for.

Balancegang mellem stilstand og bevægelse skal leve hele tiden. Men tipper vi for meget til den ene side opdager vi det forhåbentligt, stopper op og reflekterer over hvad vi kan gøre anderledes. Dog lykkes det ikke altid. Man kan føle sig tvunget til at fortsætte i et højt tempo. Der er måske ydre omstændigheder man føler sig presset af. Eller ens hjerne har svært ved at slippe ideen om at vi skal nå et bestemt mål indenfor en tidsramme.

Jeg hepper på balancen. Det at ville sig selv det godt er også en vigtig medspiller. Vores mave fortæller os altid hvis vi tipper for meget til den ene side. Lytter du til din mavefornemmelse? Til din krop? Er der sommerfugle i maven? En klump i halsen? Eller dine skuldre sidder oppe om ørene?
Det kan vi ikke hele tiden. Men elsker vi os selv nok til ikke at tillade at overhøre de kropssignaler der skriger til os?

Måske overhører vi kropssignaler for at gennemføre nogle planer, mål og gøremål, som vi føler er vigtigere – end vores egne behov. Men gør det os lykkeligere? Det tror jeg ikke. Snarere mere anspændt. Med en følelse af utilstrækkelighed. En ond cirkel af travlhed, hvor nok aldrig er nok. STOP – der er ikke andet at sige. Stop før du ligger ned og ikke kan andet. Det har jeg prøvet – og det var ikke rart.

Få ro på dit tankemylder ved at komme ned i kroppen. Tillad dig en stund med selvkærlighed. Hvad elsker du? Hvad får dig til at slappe af? Gør det, hellere før end senere.

Ugens tip er selvkærlighed  =  lyt til kroppen.
1) stop op – luk øjnene og træk vejret dybt i 30 sek. Lyt til kroppen.
2) selvom kroppen vil noget andet end dig / din hjerne, så give den lov at bestemme – et øjeblik.
3) Find 5 min. med dig selv i centrum, hvor du ligger dig ned, sidder i solen eller noget helt 3. du VED fylder dig op – lige nu!

Lige nu sidder jeg fx i solen på en cafe og skriver om afspænding. Det er mine gave til mig i dag. Hvad er din?